2 Ocak 2012 Pazartesi

COK İLGİNÇ DEGİLMİ?

Hükümet tüm riskleri göze alarak Demokratik açılım adımı atınca bu adım Habur şovu ile provake edilip hükümet zor durumda bırakıldı süreç baltalandı.
Başbakan çıkıp kürt kimligi vardır dedikten 3 gün sonra dağlıca baskınında 12 asker şehit oldu. Ramazan ayında BDP milletvekili Sabahat Tuncel cıkıp tek taraflı özerklik ilan etti.Başbakan terör ile mücadelemiz sürmektedir ramazan ayı hürmetine şu an duruyoruz dedi tam 1 gün sonra silvan'da 24 asker şehit oldu. Başbakan söylediğine pişman olup bıçak kemiğe dayandı artık ramazan ayının bitmesini beklemeyecez diyerek büyük bir operasyon başlattı. Bu operasyonla pkk bölgede nufuzunu tam kaybetti. Tam bu süreçte Bülent Arınç demokratik açılımın unutulmadığını anlatmak, pkk ve kürtleri birbirıne karıştırmıyoruz pkk ile mücadelemiz sürecek ama kürt vatandaşlarımıza tüm haklarını vereceğız dedi tamam olacak dedik hemen arkasından Leyla zana çıkıp;Hak vermek yetmez özerklikte yetmez kürtler tam bağımsız olmadan mücadele bitmeyecektir  demesinmi. Hay Allah belanı versin kaşımasan tahrik etmesen olmaz degilmi? Neyseki kimse Leyla Zana'yı takmadı.Çünkü artık bölge halkı devlete nisbeten de olsa güven duymaya başlamıştı ki.Şırnaktan o kötü haber geldi ordu terörist zannı ile 35 vatandaşı bomba yağdırarak katletmişti.Koca devlet koca ordu zan ile nasıl hareket eder o da ayrı bir ilginçlik.
İşte bu olay ile pkk yine dizginleri eline aldı. İşte güven duydugunuz TC ordusu bu diyip tahrike başladı bile..
Katledilen vatandaşların coğunluğu korucu olmasına ragmen tabutlarının üstüne pkk bayrakları örtülmesi pkk nın bu olayı kullanmada ne kadar başarılı oldugunun bir göstergesı. Sürec ilginç bir şekilde hemde ordunun eliyle pkk lehine dönmüş durumda ilginç çok ilginç.(Alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder