3 Ocak 2012 Salı

UMUT EDEREK YAŞAMALI HAYATI BİR HİÇ UĞRUNA OLSA BİLE...

     Ne kadar umutsuz yada mutsuz olduğunu düşünsen... Vazgeçemezsin hayattan..Çünkü; 
Sana karşılıksın verilen tek şeydir hayat...Düşüp kalksanda tökezlesende bazen.
Yitirme umudunu çünkü insanı yaşama bağlayan 2 şey vardır.Biri mutlu olmak,biride umutlu olmaktır.Birşeyleri başarmak için mutlu ve umutlu olman gerekir.Çünkü azmetmenin sabretmenin ve çalışmanın tek sebebi umudundur.Başarma,yapabilme umudun vazgeçme hayattan.Salma kendini,çünkü hayattan alacağın zevk hiç bitmez.Buraya kadar desende herşeyi yaşadım desende yaşayacakların asla bitmez.Tadamazsın her zevki sığdıramazsın insan hayatına.O kadar çoktur ki insanı mutlu edecek şeyler.Bazen küçücük bir hediye bazen sadece bir gülümseme ve bazende bir çikolata parçası mutlu eder insanı.
Vazgeçmemeli hayattan.Ne kadar çok acı çeksende yada ne kadar umutsuz olduğunu,başaramıyacağını seni sevmiyeceğini düşünsende.
Vazgeçmemelisin hayattan..Çünkü başardığın zaman yada sevildiğin zaman anlarsın değerini hayatın.Ne kadar umut dolu olduğunu yada insanı ne kadar sevindirdiğini.Öyle uzundur ki insan hayatı ağlarsın kimi zaman kimi zamanda gülersin.
Belki hayatın sana hiç gülmediğini şans vermediğini düşünürsün.Oysa kendi şansını kendi yaratmazmı insan.
Yaratmalısın şansını en ufak bir umudun olmadığı zaman.
Yaşamak en güzel şey değilmidir oysa.İnsana her türlü duyguyu tattıran.Bazen hüzün bazen kucaklar dolusu sevgi ve bazen küçücük bir gülümsemedir.Her zaman dümdüz bir çizgi olsaydı hayat.Her zaman mutlu hissetseydik kendimizi zevk alırmıydık hayattan. 
Alamazdık çünkü insanın doğasında mutlu olmak kadar üzülmek ağlamakta vardır.Hayatımızın tuzu biberidir.O kadar deperlidirki gözyaşı.
Düşünce gözyaşları yüzünden hüzünlenirsin en derinden.Düşünürsün ve hıçkıra hıçkıra ağlarsın.Bazen kaybettiklerin bazen hataların ve bazende kazanamadıkların için.İlk düşündüğünde ağlarsın ama bir dahaki sefere o hızda düştüğün o hızda düştüğün zaman ağlamazsın.
Çünkü ağlamanın bir eksiklik olduğunu düşünürsün.Her seferinde  biraz daha zorlaşır ağlaman.Ama erkek yada bayan olmak yada yaşlı yada genç olman birşeyi değiştirmez .Ama erkek olmak yada bayan.Her insan ağlar ağlamalıdır.Böyle rahatlatır kendini insan herşeyi içine atsa yaşanırmıydı hayat.
Ağlamalı bazen rn ufak bir yara için olsa...

İnsan herşeyini kaybedebilir;Evini arabasını sevdiğini hatta yaşamını.Ama insanın elinden kaybolmayacak tek şey umuttur.Bazen küşücük bir damla umut yaşatır insanı.Umut etmeli yaşarken umut etmeli çünkü o zaman başarır insan.O zaman mutlu olur.
Umut etmekten vazgeçmemeli.Çünkü insanın elinden alınmayacak tekşey umududur.
Yaşamak sevmekse sevmek eğer mutlu olmaksa,her zaman mutlu olmalı insan.Birşeyi sevmeli herzaman bazen birini bazen birşeyi ve bazende küçücük bir oyuncağı.Sevmek o kadar güçlü biri duygudur ki.Gün gelir cennet olur insanı şenlendiren içini yeşerten.Gün gelir cehennem olur insanın kalbini eriten.
Sevmeli insan küçücük bir umudu olsa bile,
Umut ederek yaşamalı hayatı bir hiç uğruna olsa bile....
HAYATTAKİ UMUTLARININIZIN HİÇ BİTMEMESİ DİLEĞİ İLE.........D&G

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder